Welkom in de watersector vind-traineesWelkom in de watersector 2008 - All rights reserved.http://www.nationaalwatertraineeship.nl/nlWerken aan de toekomst. Dat is waar het om gaat bij het Nationaal Watertraineeship. Jouw toekomstinfo@nationaalwatertraineeship.nlWelkom in de watersector vind-traineeshttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/http://www.nationaalwatertraineeship.nl/layouts/images/print_logo.pngTrainee Ecologie en Duurzaamheidhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424391HBO,

Jos is een communicatieve en daadkrachtige starter met veel interesse voor de watersector. Vanuit zijn MBO opleiding Watermanagement heeft hij de studie HBO Aquatische Ecotechnologie in Zeeland afgerond. Zijn interesse voor water is breed. Graag werkt hij aan ecologische thema's, waarin milieu en duurzaamheid centraal staan.

Jos neemt zijn creativiteit graag mee in zijn baan en vindt technische werkzaamheden leuk (zoals het ontwerp van een buitenruimte). Jos is gemotiveerd en werkt hard. Hij werkt het liefst in een open en sociale organisatie waar samenwerking belangrijk is. Jos is per direct beschikbaar en bereid te verhuizen. Hij beschikt over een auto.

, Watertraineeship, Bereid te verhuizen
NIEUW - Trainee Water Resources, Stedelijk Water en Modellerenhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424663WO,

Bart heeft na een propedeuse Bouwkunde de overstap gemaakt naar de bachelor Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft hij de master Hydrology gevolgd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens zijn master is hij voor Wereld Waternet en HHNK naar Tanzania geweest. Hier heeft hij met Waterworks gekeken naar de hoeveelheid water nu en in de toekomst rekening houdend met de klimaatverandering.

Bart ambieert een functie, waarin hij een bijdrage kan leveren. Bij voorkeur werkt hij aan grote projecten met impact, dat kan zowel nationaal als internationaal zijn. Functie met een technische insteek vindt hij interessant, zoals water resources, stedelijk water en modelleren. Klimaat en een relatie met landbouw spreekt hem ook aan.

Bart omschrijft zichzelf als toegankelijk, oplossingsgericht en nuchter. Hij kiest bewust voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship, omdat hij meer tijd wil besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Dit was weinig aanwezig tijdens zijn universitaire studies. Hij ziet meerwaarde in het sparren en kunnen delen met leeftijdsgenoten, die ook allemaal net gestart zijn met hun eerste baan. Hij verwacht hier een groot netwerk op te bouwen binnen de watersector. Bart is snel beschikbaar en zoekt een baan in de Randstad. Hij is in het bezit van een rijbewijs.

, Watertraineeship, Randstad
Trainee milieuwetenschappen en klimaatveranderinghttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424646WO,

Ivo is een slimme en weloverwogen jongeman met een interesse voor milieuwetenschappen. Tijdens zijn bachelor Future Planet Studies heeft hij zich meer gespecialiseerd richting milieu, natuur en omgeving. Zijn master Environmental Sciences heeft hij in Wageningen afgerond.

Gedurende zijn studie heeft Ivo zich naast de inhoud, gericht op het schrijven van beleidsanalyses, statistiek, modelleren en het schrijven en reviseren van artikelen en rapporten.
In zijn baan gaat Ivo graag aan de slag met klimaatverandering, mens & milieu en hij heeft een bijzondere interesse in water. Bij voorkeur combineert Ivo beleidsadvies met technisch werk.

Ivo is analystisch sterk en in samenwerking verbindend en veel aandacht voor zijn omgeving en het proces. Hij gaat systematisch te werk en heeft oog voor detail.

Ivo is per direct beschikbaar en werkt bij voorkeur in regio Randstad. Hij wilt maximaal een uur reizen.

, Watertraineeship, HaarlemTrainee Waterbeleid en Systeemdenkenhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424656WO,

Julia is een zeer energieke en gedreven jongedame met een brede interesse voor de watersector. In teamverband komt Julia het beste tot haar recht: communicatief, betrokken en initiatiefrijk. Haar interesse voor water is gegroeid tijdens University College in Utrecht waar zij in aanraking is gekomen met verschillende milieugebieden. Tijdens de specialisatie Environmental Sciences heeft Julia zich gericht op environmental economics, hydrologie en andere waterthema's. In haar master heeft Julia zich gespecialiseerd in Hydrologie aan de Stockholm University.

Werken aan interdisciplinaire thema's geeft Julia veel energie. Ook systeemdenken en menselijke interactie wil zij terugzien in haar baan. Haar ideale werk zou Julia omschrijven als 'toegepaste projecten met sociale relevantie'. Bij voorkeur werkt Julia bij een adviesbureau aan diverse projecten om de 'wereld een beetje beter te maken'.

Julia is per direct beschikbaar en woont in Amsterdam. Bij voorkeur werkt ze in de Randstad.

, Watertraineeship, Amsterdam
Trainee bestuur en omgevingsmanagementhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424658WO,

Tim is een leergierige en rationele jongeman met een conceptueel denkvermogen. Vanuit zijn studie Media en Cultuur, gevolgd door de master Conflict, Power and Politics gaat hij graag aan de slag in de watersector richting Omgevingsmanagement. Zijn kwaliteiten liggen op het gebied van communicatie en bestuurlijke/politieke werkzaamheden.

Binnen het Nationaal Watertraineeship ligt zijn interesse met name om de samenwerking in de interdisciplinaire projecten waarin hij van nature aandacht heeft voor andere perspectieven. Ook het analyseren en oberseveren van een groepsdynamiek boeit hem. Hij wilt in het traineeprogramma graag ontdekken welke rollen van nature dicht bij hem liggen.

Tim is per direct beschikbaar en werkt bij voorkeur op een uur reisafstand van Amersfoort (zijn woonplaats).

, Watertraineeship, Amersfoort
NIEUW - Trainee Economie, Milieu en Klimaathttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424620WO,

Twan heeft de bachelor bestuurskunde met als specialisatie Economie, Bestuur en Management gedaan. Hier is hij tijdens zijn scriptie in aanraking gekomen met milieu, dit heeft zijn interesse gewerkt. Voor zijn master is hij naar Wageningen UR gegaan en heeft hier aansluiting gevonden bij de master Environmental Sciences bij de specialisatie Environmental Economics. Hij heeft hier onder andere een droogte-risico analyse uitgevoerd voor een waterschap met een methodiek van Deltares. Inmiddels heeft Twan een jaar werkervaring opgedaan als consultant Natural Resources bij Ecorys NL.

Hij heeft (tijd voor) persoonlijke ontwikkeling gemist tijdens zijn studie en de start van zijn carriere, daarom kiest hij nu heel bewust voor een overstap naar een nieuwe baan binnen een traineeship. Twan ambieert een baan waarbij economie, milieu en klimaat samen komen. Thema's als droogte, hitte, wateroverlast en de impact op de landbouw vindt hij erg interessant. Hij ziet zichzelf werken binnen een (semi) overheidsorganisatie. 

Twan is leergierig, communicatief vaardig en hij staat open voor feedback. Binnen het Nationaal Watertraineeship wil hij zichzelf beter leren kennen, zien hoe hij nog beter kan samenwerken en daarnaast een netwerk binnen de watersector opbouwen. Twam moet rekening houden met een opzegtermijn. Hij is bereid te verhuizen. Hij zoekt een baan in Zuid-Holland, Utrecht of Gelderland.

, Watertraineeship, Zuid-Holland, Utrecht of Gelderland
Trainee Klimaat en Waterhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424634WO,

Sjoerd heeft de bachelor Sociale Geografie en Planologie en de master Environmental Geography met als minor Conflict Studies. Hierin heeft hij met name veel geleerd over de interactie tussen mens, stad en natuur. Hij heeft zich tijdens zijn master thesis bezig gehouden met de evaluatie van beleid rondom een overstromingsgebied in de buurt van Bangkok.

Sjoerd ambieert een functie op het gebied van klimaat en water. Samenwerking creëren en mensen samenbrengen is wat hij graag doet. Hij ziet zichzelf werken in een informele, niet te grote organisatie. Dat kan zowel een commerciele als een overheidsorganisatie zijn.

Sjoerd kan goed luisteren, vraagt door en is gericht op samenwerking. Hij is communicatief vaardig, ondernemend en reflectief. Hij kiest voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship omdat hij tijd wil nemen om stil te staan bij zijn eerste werkervaring en inzicht te vergaren in waar zijn kwaliteiten liggen en welke werkzaamheden hierbij passen. Sjoerd is per direct beschikbaar. Hij zoekt een baan op 1-1,5 uur reisafstand rondom Amsterdam.

, Watertraineeship, 1 uur reizen rondom Amsterdam
Trainee Water- en Bodemkwaliteit en Klimaatveranderinghttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424643WO,

Koen is een proactieve en enthousiaste jongeman met een interesse voor water- en bodemthema's in het kader van klimaatverandering. Vanuit zijn Bachelor Milieuwetenschappen is zijn passie voor water & natuur gegroeid. Vandaar zijn keuze voor de Master Earth and Environment.

Vanuit zijn praktijkervaring maar ook persoonlijke interesse houdt Koen zich bezig met water- en ecologie systemen, bodem- en waterkwaliteit en dit bij voorkeur vanuit het 'building with nature' principe. Koen vindt het interessant om te denken en werken in systemen. En legt graag de verbinding tussen de fysische kant van het werkveld en de sociaal-maatschappelijke impact.

Koen is van nature een teamplayer, legt makkelijk contact en neemt graag een leidinggevende rol op zich zonder anderen uit het oog te verliezen. Hij krijgt energie van samenwerken aan interdisciplinaire projecten waar hij zijn brede kennis en interesse kan inzetten.

Koen is per direct beschikbaar. Hij woont in Utrecht en reist bij voorkeur maximaal een uur naar zijn werk. Hij beschikt over een rijbewijs, geen auto.

, Watertraineeship, Utrecht
Trainee Waterbeleid, Visualisatie en Burgerparticipatiehttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424613WO,

Monica is een rustige en slimme jongedame die zorgvuldig met haar werk en omgeving omgaat. Vanuit haar bachelor Taalwetenschap en Master Media Technology is haar interesse voor omgeving (natuur) en informatie gegroeid. Hiermee doelt zij op het overbrengen van informatie (technologie).

In haar baan gaat ze dan ook graag aan de slag met communicatie- en computertechnieken om bijvoorbeeld waterbeleid effectiever in kaart te brengen. Burgerparticipatie is een thema dat haar interesseert. Monica werkt bij voorkeur bij een overheid in een jong dynamisch team, waar zij haar creatieve talenten kan benutten, zoals data visualiseren.

Monica pakt van nature een verbindende rol op en is graag omgeven door mensen. Ze draagt verantwoordelijkheid voor haar taken en probeert deze met zorg en precisie uit te voeren. In Monica vind je een betrouwbare en mensgerichte medewerker.

Monica is per direct beschikbaar, woont in Leiden en zoekt een baan in de Randstad met een maximale reisafstand van een uur.

, Watertraineeship, Leiden
Trainee Waterbeleid en Participatiehttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424636WO,

Marlies is een gedreven en enthousiaste jongedame. Vanuit haar interesse voor mens en omgeving heeft zij de bachelor Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning afgerond. Hier heeft zij verschillende thema's binnen het ruimtelijk domein bestudeerd: bodem, water, economie en geografie. Nu wilt zij zich inzetten voor een betere wereld en haar bijdrage leveren aan klimaatvraagstukken.

De praktijkkant van klimaat vindt Marlies interessant afgewisseld met beleid ('environmental policy'). Vanuit haar werkervaring is Marlies bekend met participatieprocessen, stakeholderanalyses. In haar werk houdt Marlies dan graag bezig met samenwerking en processen. Dit past goed bij haar natuurlijke rol: verbinden en aansturen.

Marlies heeft het vermogen daadkrachtig besluiten te nemen en haar omgeving hierin mee te nemen. Ze is mensgericht en makkelijk in omgang, vanuit interesse in anderen.

Marlies is per direct beschikbaar en zoekt een baan in de regio Utrecht/Randstad. Momenteel woont zij in Woerden en blijft daar bij voorkeur wonen. Ze beschikt over een rijbewijs, (nog) geen auto.

, Watertraineeship, Oudewater
Trainee Klimaat en Energiehttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424638WO,

Rozemarijn is een zeer bevlogen en gedreven jongedame met een drive om bij te dragen aan een meer duurzame wereld. Ze is creatief, ambitieus en deelt graag haar visie met haar omgeving. Vanuit haar bachelor Film- en Literatuurwetenschappen is haar interesse voor klimaat(uitdagingen) gegroeid vanuit het idee dat veel vraagstukkken onstaan uit interculturele studies en literatuur.

Tijdens haar master in Londen heeft Rozemarijn meer de focus gelegd op klimaat en energie. Met deze vraagstukken gaat zij graag aan de slag. Van nature pakt Rozemarijn een adviserende rol op zich, waar ruimte is voor nieuwe ideeën en zelfstandigheid. Rozemarijn legt makkelijk contact met haar omgeving en gaat probleemoplossend en analytisch te werk.

In haar eigen woorden: 'ik ben een sterke verbinder en breng mijn idealen graag in actie'. Rozemarijn is per direct beschikbaar. Ze woont in Oud-Beijerland en reist maximaal 1,5 uur naar haar werk. Ze beschikt niet over een rijbewijs/auto (vanuit milieu-oogpunt).

, Watertraineeship, Oud-Beijerland
Trainee Procestechnologie, Drink-, Industrie- en Afvalwaterhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424647WO,

Wesley heeft de bachelor Land- en Watermanagement in Wageningen gevolgd. Hier lag de focus met name op land, daarom een bewuste keuze voor zijn master Watertechnologie aan de Wageningen Universiteit. De locatie van zijn studie was in Leeuwarden als onderdeel van Wetsus Academy. Hij heeft stage gelopen via Deltares in Indonesie op het gebied van grondwater.

Wesley ambieert een functie waarin hij allereerst resultaatgericht kan werken én een bijdrage kan leveren. Dat vindt hij beide heel belangrijk. Inhoudelijk spreken zowel drink-, industrie- als afvalwater hem aan. Een procestechnologische functie zou goed kunnen passen, omdat Wesley de theoretische én de praktische kant hem aanspreken. Hij ziet zichzelf werken binnen zowel een bedrijf als binnen een overheidsorganisatie.

Wesley werkt gestructureerd, heeft technisch inzicht en is analytisch. Hij deelt graag zijn kennis en is probleemoplossend. Hij kiest bewust voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship zodat hij kan onderzoeken wat hij wil en kan en welke werkplek/werkzaamheden hierbij passen. Wesley is per direct beschikbaar. Hij zoekt een baan in de Randstad. Wesley is in het bezit van een rijbewijs.

, Watertraineeship, Randstad
Trainee Landbouw en Bodemvitaliteithttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424642WO,

Jolien is een creatieve en gedreven jongedame met een duidelijke visie om bij te dragen aan (duurzame) landbouw. Haar interesse voor natuurlijke systemen en plantenbiologie leeft al op jonge leeftijd. Vanuit deze interesse heeft zij de Bachelor en Master Biologie gekozen en zich gespecialiseerd in Plant Adaptatie.

In haar baan maakt Jolien de vertaalslag van beleid naar praktijk en haar interesse gaat in het bijzonder naar het verduurzamen van de (conventionele) landbouw. Verder heeft zij affiniteit met planten, bodemkwaliteit en bodemanalyses. Jolien is enorm gedreven en daadkrachtig. Ze komt van nature met nieuwe ideeën en gaat probleemoplossend te werk.

Ook vergaart ze graag nieuwe kennis om haar ideeën bij collega's over te brengen. Jolien is gericht op anderen en werkt makkelijk samen.

In Jolien vind je een betrouwbare en hardwerkende collega. Ze is per direct beschikbaar. In Den Haag/Randstad en omgeving.

, Bodemtraineeship, Abcoude
Trainee Waterveiligheid, Kusttechnieken en Stedelijk Waterhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424486WO,

Lisa heeft bewust gekozen voor een brede technische bachelor Wiskunde. Daarna heeft ze gekozen om haar technische kennis praktisch in te zetten en heeft ze de master Civiele Techniek aan de Universiteit Twente cum laude behaald. In het bijzonder heeft ze zich gericht op Watermanagement. Naast haar studie heeft ze zich ook ingezet als waterambassadeur voor de topsector water.

Lisa wil graag haar technische inzicht gebruiken voor vraagstukken met een maatschappelijke invalshoek. Zo spreken onderwerpen als waterveiligheid, kusttechnieken, rivieren, stromingen en stedelijk water haar aan.

Lisa is een slimme kandidate, die sterk is in organiseren, structureren en een echte doorzetter is. Ze kiest voor het Nationaal Watertraineeship omdat ze graag wil weten wat de watersector te bieden heeft én wat zij in de sector wil betekenen. Ze is per oktober beschikbaar. Ook beschikt ze over een rijbewijs.

, Watertraineeship, Midden, Noord en Oost Nederland
Trainee Waterveiligheid, Natuurkunde en Duurzaamheidhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424501WO,

Jo-anne heeft Natuur- en Sterrenkunde gestudeerd en hierbij heeft ze zich gespecialiseerd in Science, Management and Innovation. Ze heeft onder andere stage gelopen bij Gemeente Nijmegen, waar ze onderzoek heeft gedaan naar het effect van het invoeren van een milieuzone op luchtkwaliteit. Vanuit haar interesse in duurzaamheid is Jo-anne bij het Nationaal Watertraineeship terecht gekomen.

Jo-anne is op zoek naar een functie waarbij ze haar analytische talenten en kennis in kan zetten bij maatschappelijke vraagstukken. Zo spreken waterveiligheid, waterkwaliteit en duurzaamheid haar erg aan. Ook werkt ze graag samen met anderen. Qua organisatie heeft ze nog geen sterke voorkeur.

Jo-anne is goed in luisteren, toegewijd, loyaal en kan goed het overzicht houden. Ze kiest voor het Nationaal Watertraineeship om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen en te ontdekken wat organisaties in de watersector te bieden hebben. Jo-anne is per direct beschikbaar, zoekt bij voorkeur een baan in de omgeving Gelderland / Utrecht en beschikt over een rijbewijs.

, Watertraineeship, Gelderland / Utrecht
Trainee Klimaatadaptatie en Stedelijk Waterhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424564HBO,

Frank heeft Watermanagement gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en heeft o.a. stage gelopen bij Hoogheemraadschap Delfland. Hier heeft hij onderzoek gedaan naar het oplossen van vismigratieknelpunten. In zijn vrije tijd doet Frank graag aan waterpolo, wat hij op hoog niveau speelt.

Frank is op zoek naar een functie waar thema's als klimaatadaptatie en stedelijk water centraal staan. Een afwisseling tussen technische taken en in gesprek gaan met mensen spreekt hem aan. Qua organisatie heeft hij geen sterke voorkeur. Hij gaat liever niet in een beleidsfunctie aan de slag.

Frank is een teamspeler, oprecht en vriendelijk. Ook kan hij goed gestructureerd werken en kwaliteit leveren. Hij kiest voor het Nationaal Watertraineeship omdat hij graag (persoonlijk) leren en werken wil combineren. Hij is per direct beschikbaar, beschikt over een rijbewijs en zoekt een baan binnen een uur reizen vanaf Rotterdam.

, Watertraineeship, 1 uur reizen rondom Rotterdam
Trainee Gebiedshydrologie, Watermanagement en Landgebruikhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424602WO,

Pieter heeft de Bachelor Bodem, Water en Atmosfeer en daarna de master Earth and Environment behaald. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in Hydrologie en Kwantitatief Watermanagement. Hij heeft stage gelopen bij Aequator, waar hij heeft gewerkt aan een milieuprestatiemeter.

Pieter gaat het liefst aan de slag bij een kleinschalige organisatie, bijvoorbeeld bij een adviesbureau. Ook een waterschap spreekt hem aan. Qua thema's vindt hij gebiedshydrologie, watermanagement en landgebruik interessant.

Pieter is een oplossingsgerichte, rustige kandidaat. Hij staat open voor de ideeën van anderen en is een fijn persoon om mee samen te werken. Hij kiest voor het Nationaal Watertraineeship vanwege de zelfontwikkeling en het leren kennen van de watersector. Ook beschikt hij over een rijbewijs.

, Watertraineeship, Midden of West NederlandTrainee Beleid, Communicatie, Klimaat en Stedelijk Waterhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424619WO,

Rosanne heeft International Development gestudeerd en kwam tijdens haar stage in Colombia en bij Wetskills in aanraking met de watersector. Tijdens haar stage heeft ze onderzoek gedaan naar de sociale gevolgen van een dijkconstructie. In haar toekomstige baan wil ze graag een bijdrage leveren aan een betere wereld. Daarom wil ze graag met water en klimaat aan de slag.

Rosanne zoekt bijvoorbeeld een beleids- of communicatiefuntie. Thema's als klimaatverandering en stedelijk water vindt ze erg boeiend. Qua organsaties denkt ze aan de overheid of de private sector.

Rosanne is een gedreven kandidate, die sterk is in presenteren en luisteren. Ze kiest voor het Nationaal Watertraineeship vanwege de persoonlijke groei en bijdrage aan een duurzame wereld. Ze is per oktober beschikbaar, heeft een rijbewijs en zoekt een baan op reisafstand van Utrecht.

, Watertraineeship, 1 uur rondom Utrecht
Trainee Chemische Technologie, Waterzuiveringhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424626HBO,

Douwe is een enthousiaste, bevlogen en slimme jongeman met al enige werkervaring. Onder andere bij het Waterschap in Friesland en veel (neven)activiteiten daar om heen. Vanuit zijn opleiding Chemische Technologie is zijn interesse voor waterzuivering, kwaliteit en hydrologie gegroeid.

Douwe ambieert een afwisselende baan waar hij kan samenwerken en aan nieuwe concepten kan toewerken en zijn creativiteit kan inzetten. Hij werkt bij voorkeur bij een semi-overheid, omdat hij zoveel mogelijk 'belangeloos' te werk gaat. Met het Nationaal Water- en Bodemtraineeship hoopt Douwe zich door feedback van anderen (trainees/collega's) persoonlijk- en inhoudelijk te ontwikkelen.

In Douwe vind je een coöperatieve en ondersteunende collega, maar wel iemand met een eigen visie en die een leuke dynamiek brengt in een groep. Douwe is per direct beschikbaar en werkt/woont bij voorkeur in het noordelijke deel van Nederland.

, Watertraineeship, Bij voorkeur Noord Nederland, is bereid te verhuiz
Trainee Hydrologiehttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424628WO,

Niek verwacht zijn Master Earth & Environment (specialisatie Hydrologie) aan de Wageningen Universiteit in oktober 2019 af te ronden, en gaat dan graag aan de slag bij een waterschap, gemeente of in het bedrijfsleven. Op dit moment loopt hij stage bij Waterschap Limburg. Hij vindt het interessant om de processen te begrijpen en oplossingen te bedenken voor de actuele problemen zoals de droogte van afgelopen zomers en de toekomst, en de intensievere piekbuien en bijbehorende piekafvoeren te reguleren. Ook zoutintrusie, bodemdaling en erosie vindt Niek belangrijke en interessante uitdagingen voor de toekomst.

Niek heeft tijdens zijn studie ervaring opgedaan met programma’s als R, ArcGIS, SPSS en Python, en wil graag meer ervaring op doen met QGIS/ArcGIS. Hij ambieert een baan waarin hij tussen de theorie en de praktijk in zit. Hij omschrijft zichzelf als analytisch, logisch denkend, kritisch, rustig, en niet snel van zijn stuk te brengen. Hij kiest voor het Nationaal Watertraineeship vanwege de zelfontwikkeling en het leren kennen van de watersector. Hij is per oktober/november beschikbaar en zoekt een baan in Limburg. 

, Watertraineeship, Zuid Nederland
Trainee Urban Water Engineeringhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424590WO,

Nadia heeft Civiele Techniek gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waarbij ze zich heeft gespecialiseerd in Urban Water Engineering. Ze heeft ook stage gelopen bij het ingenieursbureau van de Gemeente Rotterdam, waar ze heeft gekeken naar het hydraulisch functioneren van wadi's.

Nadia is op zoek naar een baan op het gebied van stedelijk water. Duurzame oplossingen voor regenwater vindt ze bijvoorbeeld interessant. Ze werkt het liefst niet te specialistisch - maar breed op onderwerpen als drinkwater, geohydrologie en grondwater. Ze heeft een lichte voorkeur voor de overheid.

Nadia is een geordende, enthousiaste aanpakker. Ze kiest voor het Nationaal Watertraineeship om een brede blik op de watersector te krijgen en te ontwikkelen in professionele skills als communicatie. Ze is per september beschikbaar en zoekt een baan in de Randstad.

, Watertraineeship, Randstad
Trainee Hydrologie, GIS en Stedelijk Waterhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424044WO,

Bart heeft de Bachelor Bodem, Water en Atmosfeer gedaan en vervolgens de Master Earth and Environment aan de Wageningen Universiteit. Hij heeft o.a. stage gelopen bij Acacia Water, waar hij heeft meegewerkt aan de kalibratie van een nieuwe bodemvochtsensor.

Bart zoekt een functie waarbij hij kan modelleren en/of werken met GIS (niet de nadruk op programmeren). Ook een adviesfunctie spreekt hem aan. Thema's als extreme neerslag en droogte, stedelijk water, hydrologie en klimaatverandering vindt hij interessant.

Bart is een analytische sterke en bedachtzame kandidaat, die graag verbinding zoekt met anderen. Hij kiest voor het Nationaal Watertraineeship om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn binnen de watersector en om ervaringen te delen met andere starters. Bart is in overleg beschikbaar en zoekt een baan op reisafstand vanaf Wageningen of Limburg.

, Watertraineeship, Oost- of Zuid Nederland
Trainee Circulaire Economie en Duurzaamheidhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424422HBO,

Jordi heeft Deltamanagement gestudeerd aan de HZ university of Applied Sciences. Tijdens zijn studie heeft hij o.a. stage gelopen bij de Provincie Zeeland, waar hij heeft gekeken naar de meerwaarde van een geopark in het Schelde Delta gebied.

Jordi is op zoek naar een baan waar bijvoorbeeld thema's als circulaire economie en duurzaamheid centraal staan. Hij houdt van projectmatig werken en ziet zichzelf in een functie als assistent projectleider of adviseur. Hij heeft een licht voorkeur voor een overheidsinstatie. Qua werkzaamheden is hij liever niet te technisch bezig.

Jordi is een sociale, stressbestendige kandidaat met een goed luisterend oor. Hij ziet er naar uit binnen het NWT in groepsverband te werken, te ontdekken waar hij zich in wil specialiseren en te leren van de onderlinge feedback. Jordi heeft een opzegtermijn van 1 - 2 maand en zoekt een baan op reisafstand vanaf Breskens (Zeeland).

, Watertraineeship, 1 uur reizen vanaf Breskens
Trainee Klimaatadaptatie en Projectmanagementhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424595WO,

Janne is een zeer betrokken en leergierige jongedame met veel affiniteit voor het ruimtelijk domein. In het bijzonder interesseert zij zich voor stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid. Vanuit haar bachelor sociale geografie/planologie en master Internationale Betrekkingen is haar intresse voor deze thema's gegroeid.

Janne gaat graag aan de slag bij een bedrijf of overheid waar maatschappelijke betrokkenheid centraal staat. In haar baan zoekt ze samenwerking en diversiteit. Haar interesse ligt op het gebied van klimaatadaptatie en projectmanagement.

Janne gaat zorgvuldig te werk en is in samenwerking beschouwend en luistert goed.

Ze is per januari beschikbaar, woont in Amsterdam en zoekt bij voorkeur in baan in de Randstad. Ze beschikt over een rijbewijs, geen auto.

, Watertraineeship, Amsterdam
Trainee Duurzaamheid, Klimaatadaptatie en Biomimicryhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424592HBO,

Fleurine is een energieke en doelgerichte vrouw. Ze is creatief en gedreven in haar werk en heeft een bijzondere interesse en visie op de natuur. Haar passie ligt op het gebied van Biomimicry en andere thema's rondom biologie en duurzaamheid. Vanuit deze interesse heeft ze haar bachelor Biologie afgerond.

Fleurine krijgt energie van een gevarieerd takenpakket met oog voor natuur, duurzaamheid en klimaatadaptatie. Ze voelt zich goed in een verbindende rol waar ze complexe vraagstukken met veel plezier aangaat. Ze voelt zich op haar gemak in groepen en pakt van nature het voortouw in een team.

Fleurine is gericht op samenwerking en doelgericht te werk gaan. Ze is per direct beschikbaar. Fleurine woont in Utrecht, maar is bereid te verhuizen. Haar maximale reistijd tot werk bedraagt 1 uur. Ze beschikt over een rijbewijs.

, Watertraineeship, Utrecht
Trainee Klimaatadaptatie, Waterkwaliteit en Building with naturehttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424604WO,

Dieke heeft Milieu- en Natuurwetenschappen gestudeerd en hierna de master Water Science & Management behaald. Ze heeft haar afstudeeronderzoek gedaan bij Wetlands International. Na haar studie is ze twee jaar in Amerika geweest, voor een traject over persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Nu is Dieke klaar voor haar eerste baan in de watersector! Ze wordt enthousiast van thema's als 'Nature Based Solutions', klimaatadaptatie, waterkwantiteit, ecologie, natuur en watersystemen. Dieke ziet zichzelf in een advies-, beleids- of projectrol werken. Ze heeft geen sterke voorkeur qua organisatie, maar vindt het belangrijk dat haar werk uitdagend is en een directe impact heeft.

Dieke is een enthousiaste doorzetter, die ook sterk is in rust en balans brengen in een groep. Ook vindt ze het belangrijk om hoge kwaliteit af te leveren. Ze kiest voor het Nationaal Watertraineeship om verder te leren en groeien op persoonlijk vlak. Ook vindt ze fijn een breed kader te krijgen van de mogelijkheden in de watersector. Ze is per september beschikbaar, heeft een rijbewijs en wil verhuizen voor een leuke baan (m.u.v. de provincies Groningen, Friesland, Drente, Limburg en Zeeland).

, Watertraineeship, Utrecht
Trainee Klimaat, Watermanagement en Landbouwhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424582WO,

Maarten is een enthousiaste starter met de nodige praktijkervaring. Vanuit zijn studies, bachelor Bodem, Water & Atmosfeer, de lerarenopleiding, de master Human Geography en een aantal jaar werkzaam in het onderwijs, weet Maarten nu goed wat hij wilt.

Hij wilt aan de slag met sociaal geografische en fysische vraagstukken. Gericht op bijvoorbeeld bodem en ondergrond, verduurzaming, klimaatadaptatie, milieu, de energietransitie en landbouw. Maarten is zeer betrokken en betrouwbaar in zijn werk en werkt graag in teamverband. Hij werkt hard en wil graag kwaliteit leveren, ook onder werkdruk. Hij is loyaal naar zijn collega's en omgeving.

Maarten is per direct beschikbaar. Momenteel woont hij in Nijmegen en blijft daar bij voorkeur wonen, met een maximale reisafstand van een uur. Hij beschikt over een auto.

, Watertraineeship, Nijmegen
Trainee Duurzaamheid en Waterzuiveringhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424593WO,

Aram is een doelgerichte kandidaat met veel affiniteit voor natuur en maatschappij. Hij heeft eerst de Bachelor Biologie gevolgd. Om de vertaalslag naar maatschappij en bedrijfsleven nog meer te maken heeft Aram zijn master in Science Based Business en Microbial Biotechnology and Health afgerond.

Nu is hij op zoek naar een functie waar hij (technisch) onderzoek kan doen, bijvoorbeeld gericht op waterzuivering en duurzaamheid. Ook wil hij aan de slag met maatschappelijk gerelateerde vraagstukken (zoals de plastic soup). Zijn voorkeur gaat uit naar een adviserende rol.

Aram werkt graag in teamverband waar hij zijn sociale skills in kan zetten. In zijn werk gaat Aram van nature probleemoplossend en doelgericht te werk. Hij is per direct beschikbaar. Hij woont in Den Haag en wil vanaf daar maximaal 1,5 uur reizen naar zijn werk. Hij beschikt over een auto.

, Watertraineeship, Den Haag
Trainee Milieu en Klimaatveranderinghttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424307WO,

Vera heeft de bachelor Sociale Geografie, Planologie en Milieukunde gedaan en heeft zich tijdens haar master gespecialiseerd in zowel Cities, Water & Climate Change en in Educatie Aardijkskunde. Ze heeft haar onderzoek gedaan bij Deltares, waar ze gekeken heeft naar pilotprojecten en hoe voorkomen kan worden dat deze in de kast belanden. Naast haar studie doet Vera ook op hoog (nationaal) niveau aan atletiek.

Vera zoekt naar een functie waar de stedelijke omgeving en klimaat centraal staat. Vooral de interactie tussen verschillende factoren hierbij vindt ze interessant. Ze vindt afwisseling en een praktische insteek in haar werk belangrijk. Ook wil ze graag een baan die te combineren is met de topsport.

Vera is leergierig, gestructureerd en tactvol. Ook is ze helder in presentatie en communicatie (zowel in Nederlands als Engels). Ze kiest voor het Nationaal Watertraineeship om meer inzicht te krijgen in wat ze kan en wil. Vera is per juli 2019 direct beschikbaar en wil maximaal driekwartier reizen.

, Watertraineeship, 45 min reizen vanuit Nijmegen
Trainee Water, Bodem en GIShttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424499WO,

Vanuit een brede interesse en achtergrond heeft Sanne veel affiniteit met milieu en andere maatschappelijke vraagstukken. Vanuit haar Bachelor Future Planet Studies is haar interesse voor omgeving en water gegroeid.

In haar werk houdt Sanne zich bij voorkeur bezig met watergovernance (vanuit haar studie Rechtsgeleerdheid) en Geografisch Informatie Systemen (GIS) en een sterke focus op de culturele en sociale waarden van watervraagstukken. In deze context past voor haar werken bij een overheidsinstantie of NGO.

Sanne is rustig, stressbestendig en houdt makkelijk overzicht. Sanne vindt (interdisciplinaire) samenwerking stimulerend en legt makkelijk contact. Sanne is per direct beschikbaar. Ze woont in Amsterdam en wil hier blijven wonen. Sanne zoekt een baan in de Randstad met maximaal 1,5 uur reisafstand. Ze beschikt niet over een rijbewijs.

, Watertraineeship, Randstad - 1,5 uur reizen
Trainee Waterkwaliteit en Ecologiehttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424551WO,

Miriam is een enthousiaste ecoloog met een brede blik die graag haar steentje bijdraagt aan een duurzame wereld. Vanuit haar studie Biologie is haar interesse voor waterkwalieit- en bewustzijn en ecologie gegroeid. Ze gaat graag met deze thema's aan de slag binnen de watersector in Nederland waar ze analytische werkzaamheden combineert met beleid.

Vanuit haar binnen- en buitenlandervaring heeft Miriam al de nodige praktijkkennis. Bij Dunea heeft Miriam met veel enthousiasme, in samenwerking met verschillende waterschappen, aan een analyse en toepassing van de Kaderrichtlijn Water gewerkt.

Miriam staat open om te leren en samen te werken. In groepsverband brengt zij enthousiasme en weet haar collega's altijd te motiveren. Haar kracht ligt op het gebied van presenteren, aansturen en organiseren. Ook kan Miriam een sturende rol op zich nemen. Miriam is per direct beschikbaar en zoekt een functie in de Randstad, zij woont in Utrecht. Miriam beschikt over een rijbewijs, geen auto.

, Watertraineeship, Randstad
Trainee Watertechnologie, Stedelijk water, Afvalwater en Industriewaterhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/423723Midden, Oost, West, Zuid, WO,

Max heeft een indrukwekkende studie carriere achter de rug. Via VMBO en HAVO heeft hij zich via de HBO studie Civiele Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam opgewerkt naar de master Watermanagement aan de TU Delft. Hij heeft zich hier gespecialiseerd in Sanitary Technology. Door dit studiepad heeft Max veel stage ervaring op kunnen doen, onder andere bij Waternet, Witteveen+Bos en Evides. Hij heeft kennis opgedaan van waterzuivering, grondwaterkwaliteit en terugwinning.

Max ambieert een innovatieve functie, waar duurzaamheid een belangrijke peiler is. Watertechnologie, stedelijk water, afvalwater en industriewater spreken hem erg aan. Een link met circulaire economie vindt hij erg interessant.

Max omschrijft zichzelf als bedachtzaam, zorgvuldig, analytisch en communicatief vaardig. Hij kiest bewust voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship om te leren van zijn mede-trainees en met een frisse, open blik naar de watersector in alle breedte te kijken. Max is per direct beschikbaar en zoekt een baan op 1 uur reizen vanaf Utrecht.

, Watertraineeship, Utrecht - 1 uur reizen
Trainee Industriewater en Aquatische Ecotechnologiehttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/401038Zuid, HBO,

Een vriendelijke kandidaat, die na haar HBO studie Aquatische Ecotechnologie aan de Hogeschool Zeeland op zoek is naar haar eerste baan. Tijdens haar stages heeft de kandidaat ervaring opgedaan met communicatie & educatie en op het gebied van industriewater en nutriëntenverwijdering.

Ze ambieert een technische functie, waar praktijk en onderzoek worden gecombineerd. Water recycling en hergebruik van het oppervlaktewater spreekt haar erg aan. De link met inrichting van het gebied vindt ze ook erg leuk. Ze ziet zichzelf als projectmedewerker bij een overheidsorganisatie werken.

De kandidaat is creatief en praktisch ingesteld. Ze voelt zich prettig in een informele werksfeer. Ze is oplossings- en resultaatgericht.

, Junior, Vianen
Trainee Klimaat, Water en Bodemhttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424601WO,

Klaas brengt zijn enthousiasme over wat hij kan goed over en heeft klimaat hoog in het vaandel. Zijn net afgeronde WO studie Climate Studies is dan ook erg goed bevallen. Hij wil niks liever dan zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld.

Thema's als bodem, duurzame landbouw, waterbeheer, stedelijk water en natuurbeheer spreken hem zeer aan. Een uitdaging gaat hij niet uit de weg.

Klaas wil graag het traineeship volgen omdat hij wil werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Hij is een gedreven en een open persoonlijkheid, die graag de beste versie van zichzelf wil worden. Klaas is per direct inzetbaar en bereid om te verhuizen. Ook is hij bezig met het behalen van zijn rijbewijs en mocht het nodig zijn koopt hij een auto.

, Watertraineeship, Wageningen
Trainee Hydrologiehttp://www.nationaalwatertraineeship.nl/vind-trainees/424641WO,

Laurens is een socicale, enthousiaste kandidaat die na zijn Bachelor Aardwetenschappen de Master Earth, Surface and Water (Hydrology track) heeft gedaan aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn stage bij Acacia Water heeft hij meegewerkt aan diverse projecten, waarvoor hij o.a. veldwerk heeft gedaan in Ethiopië.

Laurens is een open en nuchtere kandidaat, die sterk is in samenwerken en luisteren. Hij kiest bewust voor deelname aan het Nationaal Watertraineeship in combinatie met zijn eerste baan om een brede blik op de watersector te krijgen, een netwerk op te bouwen en zich verder te ontwikkelen. Hij verwacht veel van de uitwisseling met zijn mede-trainees en van de kans om via de projecten ervaring op te doen bij diverse organisaties.

Laurens zoekt een baan met afwisseling op reisafstand van Rotterdam, en is per direct beschikbaar.

, Watertraineeship, 1 uur reizen rondom Rotterdam