Op 1 februari op de RIONEDdag 2018 is de Special Stedelijk Water van het Nationaal Watertraineeship gelanceerd. Een unieke samenwerking tussen Wateropleidingen, RIONED en het Nationaal Watertraineeship is ontstaan om samen meer te kunnen bieden: Goed opgeleide jonge collega’s met ambitie in het stedelijk water!

De Stedelijk Watertrainees doorlopen een programma met de Basisopleiding Riolering voor de vakkennis en trainingen Persoonlijk Leiderschap voor de persoonlijke ontwikkeling. Na afronding van de special Stedelijk Water heeft de trainee 2 jaar werkervaring binnen het vakgebied van stedelijk water en heeft de trainee samen gewerkt met andere organisaties tijdens de traineeprojecten. Met diepgaande, actuele en praktijkgerichte kennis en expertise op het gebied van assetmanagement, regenwater, grondwateroverlast en klimaatbestendigheid heeft de trainee zich ontwikkeld tot een volwaardige adviseur stedelijk water. Ook is hij of zij direct inzetbaar als adviseur in het kader van klimaatadaptieve stad, stresstesten, aanpassingen aan de gemeentelijke taken voor de nieuwe Omgevingswet en veel meer.

Het Nationaal Watertraineeship heeft inmiddels een groep starters in portefeuille die staan te trappelen om “Trainee Stedelijk Water” te worden. Starters met een achtergrond op WO- of HBO-niveau die zich willen zich ontwikkelen tot specialist Stedelijk Water en daarmee Nederland veilig leefbaar houden voor deze en toekomstige generaties.

Meer weten? Neem contact op met Naomi Timmer (ntimmer@nationaalwatertraineeship.nl ), Ingrid Schroders (ingrid.schroders@wateropleidingen.nl ) of Hugo Gastkemper (hugo.gastkemper@rioned.org ) .

Of lees hier de Brochure Stedelijk Water Special.

keyboard_arrow_up