De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Kwaliteit gegarandeerd

In ons bestand hebben we uitsluitend jong én enthousiast talent, dat graag een spetterende start wil maken in de watersector. Hieraan ligt een uitgebreide selectieprocedure ten grondslag.

Onze selectieprocedure ziet er als volgt uit:

1. Selectiegesprek

Alleen kandidaten voor wie we concreet toekomst zien binnen het Nationaal Watertraineeship, nodigen we uit voor een selectiegesprek. Tijdens het gesprek beoordelen wij iedere kandidaat aan de hand van competentiegerichte vragen, ambitie in persoonlijke ontwikkeling en een open houding in de watersector.

2. Teamroltest en leerdoelen

Voorafgaand aan het gesprek doet elke kandidaat een teamroltest. Ook brengen we de leerdoelen in beeld. Wat wil de kandidaat ontwikkelen tijdens zijn traineeship? Wat ziet de kandidaat als zijn talent en toegevoegde waarde?

3. Referenten

Elke kandidaat moet twee referenten aanleveren. Deze kunnen door een toekomstige opdrachtgever worden benaderd voor meer informatie over de kandidaat.

4. Selectieochtend

Wie de eerste ronde door komt, doet mee aan een proeftraining. Daarin leert de kandidaat meer over het traineeprogramma en beoordelen wij samen met een van de trainers of een traineeship inderdaad bij de kandidaat past. Naar aanleiding hiervan komt een kandidaat in onze kandidaat traineepool.

5. Professionele match

Op basis van het door u gevraagde (functie)profiel maken wij een selectie van de voorgeselecteerde kandidaten die op dat moment beschikbaar zijn.

6. U beslist

Uiteindelijk beslist u uiteraard zelf of een kandidaat geschikt is voor uw organisatie. Hiervoor kunt u één of twee gesprekken en eventueel een assessment afnemen.

Uw werknemer als trainee

Wellicht hebt u al een talent in huis. In dat geval kunt u hem of haar ook laten meedoen aan het Nationaal Watertraineeship, en maken we graag kennis. We nodigen hem of haar uit voor een selectiegesprek en een selectieochtend, zodat we erachter kunnen komen of er een match is.

> Kwaliteit gegarandeerd
Wij leveren graag kwaliteit en doen hier veel voor. Lees hier hoe wij dat aanpakken.

> Werkwijze
Aansluiten bij het NWT is eenvoudig. Lees hier over onze werkwijze voor een vruchtbare en langdurige samenwerking.

> Deelnemende organisaties
Door het hele land en vanuit alle hoeken van de watersector doen organisaties mee met het NWT! Ontmoet onze opdrachtgevers.

> Vind kandidaten
Is een van deze geselecteerde kandidaten de trainee voor uw organisatie? Neem contact op!