De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Tine te Winkel

Tine

Acacia Water

Na mijn Bachelor Aarde en Economie heb ik de Master Environmental Resource Management aan de VU Amsterdam gevolgd. Mijn afstudeeronderzoek heb ik gedaan bij Acacia Water, een adviesbureau die zijn basis heeft in het grondwater. Na mijn afstuderen ben ik hier blijven werken en kreeg ik na een jaar de kans om mee te doen aan het Nationaal Watertraineeship.

Ik werk als junior adviseur waterresourcemanagement, wat inhoudt dat ik me bezig houd met beleid, economie en inhoudelijke communicatie. Ik richt me op waterbeheervraagstukken, gebiedsaanpakken en daarnaast zorg ik dat de inhoud van ons werk zo wordt vertaald dat het begrijpelijk, en daarmee, toepasbaar is.

Het Nationaal Watertraineeship biedt mij de mogelijkheid om me in een vroeg stadium goed te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Door de trainingen in de dagelijkse praktijk toe te passen kan ik adequaat reageren op de uitdagingen en problemen die je tegenkomt als junior. Daarnaast bouw ik een sterk netwerk op waar ik niet alleen nu, maar ook in de rest van mijn carriére nog veel aan zal hebben.

Tine is inmiddels alumnitrainee. Ze was trainee van april 2014 tot april 2016.


Stan van den BoschoverzichtDaan Henkens