De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Ons aanbod

Twee jaar lang werk je vier dagen per week bij een organisatie in de watersector. Denk aan gemeenten, advies- en ingenieursbureaus, waterschappen, kennisinstellingen, drinkwaterbedrijven en aannemers.

De vijfde dag volg je het intensieve programma van het Nationaal Watertraineeship, bestaande uit een trainingsprogramma en inclusief coachingssessies. Daarin werken we aan zelfmanagement, persoonlijke ontwikkeling en verschillende (andere) competenties.

Daarnaast werk je samen met andere trainees aan uitdagende projecten van onze opdrachtgevers. Je leert dus niet alleen je eigen organisatie kennen, maar ook diverse andere partijen binnen de watersector en hun specifieke uitdagingen.

Uiteenlopende functies

De trainees die momenteel aan de slag zijn, vervullen allerlei uiteenlopende functies. Denk aan:

  • Junior hydroloog
  • Beleidsmedewerker afvalwater
  • Adviseur waterketen en waterkwaliteit
  • Medewerker watertechnologie
  • Beleidsadviseur water en ruimte
  • Projectmedewerker dijkversterking
  • Adviseur grondstof - geohydrologie

Vanzelfsprekend zorgen je leidinggevenden en het Nationaal Watertraineeship voor goede begeleiding. Tegelijkertijd wordt van je verwacht dat je ook zelf met oplossingen en ideeën komt.

Dienstverband

Als trainee werk je in principe fulltime. Daar staan goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris tegenover.

Ongeveer de helft van de Watertrainees zijn direct in dienst bij de opdrachtgever en de andere helft is in dienst bij H2O-job: Uitvoeringsorgaan van het Nationaal Watertraineeship.

Het Nationaal Watertraineeship biedt geen baangarantie na het tweejarig programma. Maar het is natuurlijk wel een carrièregarantie. De meeste trainees blijven bij de organisatie waar ze het traineeship hebben gelopen. Kan of wil je dit niet? In twee jaar traineeship creëer je een groot netwerk en natuurlijk helpt iedereen je verder bij je volgende stap.

> Zo word je trainee
Lees hier meer over de selectieprocedure.

> Inschrijven
Wil je de trainee-uitdaging aangaan? Schrijf je in!

> Trainee vacatures
Schrijf je nu in en start direct met de selectieprocedure!

> Jouw kans
Benieuwd wat het NWT jou kan brengen? Kijk of de visie van het NWT past bij jou!

> Ons aanbod
Geselecteerd? Geweldig! Je bent watertrainee! Lees hier wat dat betekent.